Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yhdistyksen toiminnan edellytyksenä on, että sillä on käytössään hyviä harjoitusmaastoja. Käytössä olevat maa-alueet jakautuvat käyttötavan mukaan rajalinjoille tehtyihin uriin, alueella rajattuihin reitteihin ja vapaaseen ajoalueeseen. Maanomistajan kanssa sovitaan aina, missä ja miten maa-alueella saa ajaa.

Maanomistajan kannalta rajalinjalle tehtävä ajolinja on erittäin hyödyllinen. Palstojen rajalle avataan yhdistyksen toimesta noin 2 metriä leveä ajolinja. Linjalta raivataan pieniä puita mainitulta leveydeltä ja polttopuuksi kelpaavat rungot kuljetetaan maanomistajan osoittamaan paikkaan. Ojien ylityksiin rakennetaan tarpeen mukaan siltoja yhdistyksen toimesta ja kustannuksella. Rajalinjalle tehty ura helpottaa maanomistajia esimerkiksi piirirajankäyntien ja metsänhoidon osalta.

Rajalinjoilla talousmetsän tuotto-odotukset ovat mitättömät, joten auki pidetty raja on arvokkaampi kuin sieltä saatava puuaines.  Jos mönkijää joudutaan  vinssaamaan, käytetään aina puunsuojaliinaa, jolloin runkoon ei tule vaurioita.

Osa yhdistyksen luvanvaraisista alueista kulkee korkeajännitesähkölinjoja pitkin.  Näihin on saatu sähköyhtiön lupa. Lisäksi jokaiselta maanomistajilta lupa pyydetään erikseen. Mikäli omistat tällaisia alueita, olisimme erittäin kiinnostuneita alueen saamisesta yhdistyksen käyttöön.

Maastoajo tapahtuu aina ryhmänä, jossa on yhdistyksen vastuullinen vetäjä. Ajoharjoituksissa on aina turvallisuussyistä vähintään kaksi ajoneuvoa. Ajolinjalta poikkeaminen ja linjan leventäminen on kiellettyä. Kaikissa ajoneuvoissa on liikennevakuutus, 2 kg sammutin ja puunsuojaliinat. Maanomistaja on vapautettu kaikesta vastuusta harjoitusten, kalustovaurioiden ja henkilövahinkojen osalta. Metsäpalovaaran aikana ajoharjoituksia ei järjestetä, turvealueilla ei ajeta kuivana aikana ollenkaan.